دکتر محمد حسین موسی زاده در دانشگاه جیرفت: باید نگرش ما در خصوص ایجاد اشتغال به وسیله دانش تغییر پیدا کند

۱۱ مهر ۱۳۹۸ | ۱۲:۵۴ کد : ۴۶۵۳۳ اخبار

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان، دکتر محمد حسین موسی زاده در  سی و ششمین نشست شورای پژوهش و فناوری استان که با حضور دکتر محسن شمسی رییس واحد استانی کرمان، آقای دکتر شهداد نژاد معاون برنامه ریزی فرمانداری، دکتر برخورداری رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب، دکتر محبان مدیر اجرایی اتاق بازرگانی جنوب، آقای دکتر کوهستانی رییس دانشگاه جیرفت، آقای سالاری رییس تعاون و روستایی جنوب، اعضای شورای پژوهش و فناوری دانشگاه علمی کاربردی استان برگزار شد، گفت: دانشگاه علمی کاربردی در نظر دارد با توجه به ظرفیت استان کرمان در تولید خرما، رویداد شتابی را با محوریت خرما اجرا کند.

مدیر کل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اجرای این رویداد شتاب را مستلزم یک طوفان فکری دانست و بیان کرد: ما تلاش می کنیم بر خلاف استارت آپ هایی که در ایران انجام می شود حتما تخصصی عمل کنیم و در همین راستا باید دانش ضمنی گذشتگان را نوشت و از آن در صنعتی سازی محصولات خود استفاده کنیم.

موسی زاده تصریح کرد: اشتغال زایی را باید توسط دانش های موجود افزایش دهیم و در حال حاضر موفقیت با کسانی است که محصول نهایی را تولید کنند و این در حالی است که محصول نهایی حاصل از خرما مربوط به هیچ کدام از 7 استان تولید کننده خرما نیست و این یک ضعف است.

وی خاطر نشان کرد: اینکه کلمپه کرمان هنوز نتوانسته است در کشور جایگاهی برای خود داشته باشد و بیشتر کلوچه های ما مربوط به استان های شمالی کشور است که هیچ خرمایی ندارد، به دلیل این است که کرمانی ها برنامه ای برای این موضوع ندارند.

مدیر کل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: هشت مرکز تحقیقات خرما در جهان وجود دارد که کشور ما هیچ نقشی در آن ها  ندارد و متاسفانه ما هیچ وقت به فکر ماشینی کردن محصولات خود نبودیم.

موسی زاده عنوان کرد: در حال حاضر خرمای کرمان به صورت خام عرضه می شود در حالی که بیش از 100 نوع محصول می توان از آن تولید کرد که قهوه هسته خرما، عسل خرما، انواع شیرینی ها، کمپوت، انواع چاشنی ها، اسنک و شوری خرما تنها بخش کوچکی از این محصولات است.

وی تاکید کرد: باید نگرش ما در خصوص ایجاد اشتغال به وسیله دانش تغییر پیدا کند چرا که با یک نگرش جدید و تولید محصول نهایی می توانیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم.

مدیر کل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی با تاکید بر اینکه باید فروش دانش را بیاموزیم تصریح کرد:  وقتی دانشِ انجام کار را در اختیار ماست باید در جهت درآمدزایی از آن استفاده کرد که در خصوص خرما ابتدا باید جامعه هدف مشخص شود .

موسی زاده ادامه داد: بعد از تعیین جامعه هدف باید در جهت جمع آوری ایده های بومی و تطبیق آن ها با اذهان مردم حرکت کرد تا بتوان به موفقیت دست یافت.

وی خاطر نشان کرد: محصول خرمای کرمان باید جهانی شود و سرمایه های ملی را حفظ کرد و در جهت شناساندن، تغییر نگرش و ایجاد محصول جدید که در سایه این استارت آپ ها عملیاتی می شود گام برداشت.

مدیر کل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه علمی کاربردی عنوان کرد: انتظار ما این است بعد از برگزاری این رویداد شتاب حداقل 10 کمپانی بزرگ در کرمان ایجاد شود البته در سال 2019 محصول ساده خرما طرفدار زیادی ندارد بلکه باید آن را در قالب محصولات جدید و تغذیه ای مدرن به جهانیان عرضه کنیم.

( ۱ )

مریم کریمی ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | ۰۸:۴۴